2 X Sidsel

Westbø: Skogvandring 2 (silketrykk)
Karlsen: Natt og dag (vev)

Atelier Agnor ønsker velkommen til årets første utstilling som er en grafikk- og tekstilutstilling.

Begge kunstnerne har et forhold til Nesodden. Grafikeren Sidsel Westbø har tidligere bodd på Fagerstrand, nå utflyttet til Askim. Tekstilkunstneren Sidsel Calmeyer Karlsen bor på Fagerstrand.

Etter mange år stiller de ut sammen igjen, og vi er glad for at det er hos oss på Agnor.

Utstillingen åpner lørdag 7. august kl 12 og står til og med søndag 22. august.

Åpningtider er tirsdag, lørdag og søndag 12.00 – 16.00.

Se også vår kalender for alle åpningsdager og -tider.

Sidsel Westbø

Sidsel Westbø er utdannet ved Statens Kunstakademi og Statens Håndverks- og Kunstindustriskole. Som grafiker arbeider hun med teknikkene koldnål, serigrafi og høytrykk. Hennes formspråk er abstrakt, og hun arbeider med å gjengi naturen i geometriske former.
I sin grafiske produksjon arbeider Westbø med rom innenfor flere betydninger. Hun har en uttrykksform som antyder mer enn den definerer tilsynekomsten av disse rommene.

Mulighetene som eksisterer innenfor hennes valg av grafiske teknikker, legger grunnlaget for økonomisk bruk og forenkling av virkemidler. I motiver med titler som henviser til steder eller naturstemninger, har elementene gjennomgått en sterk grad av abstrahering, mer et framkalt minne enn en beskrivelse av et faktisk sted. Teknisk arbeider hun raffinert og strengt, men kalkulerer inn uforutsigbare avvik.

Hun har deltatt på kollektivutstillinger i Norge og utlandet og har hatt flere separatutstillinger. Arbeidene hennes er innkjøp av blant annet Museet for samtidskunst, Nasjonalgalleriet, British Museum, København Kulturfond, Oslo kommunes kunstsamlinger og AKO kunststiftelse, Kristiansand. Hun har utført utsmykning blant annet på Oslo Lufthavn, Gardermoen, Regjeringskvartalet, Stavanger Tinghus og Hauksåsen Aldershjem, Skien.

Sidsel Calmeyer Karlsen

Sidsel Calmeyer Karlsen er utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole, tekstil med diplom 1958-62. Hennes tepper varierer i form og format. For å understreke kontrasten mellom figur og omgivelser fremstår figurene ofte mot en bakgrunn vevd i åklevev-teknikk, transparent-vev eller ulike billedvevteknikker. Kontrastrik fargebruk, rik fantasi i utformingen, og konsekvent understrekning av det tekstile er typiske trekk ved Sidsel C. Karlsens produksjon.

Selv sier hun at ornamentet er en viktig del av billedutrykket. Det er ikke rom-, men flatekunst jeg prøver å skape . Siden jeg flyttet til Nesodden i 1974 og ble omgitt av vann, har sjøen/havet vært et sentralt motiv/inspirasjon for meg, bevegelsen, fargeskiftningen og alt vannet representerer av liv, død, glede og sorg. En annen inspirasjonskilde er musikk. Mange av titlene på mine arbeider er direkte linje fra sanger, strofer som setter i gang en tanke/arbeidsprosess.

Hun har deltatt på kollektivutstillinger i Norge og utlandet, og deltatt ved flere separatutstillinger. Hun er innkjøp av blant annet St. Olav College i Minnesota, USA, Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum i Trondheim, Norsk Kulturråd, Oslo kommunes kunstsamlinger og Nesodden kommune. Utsmykninger av blant annet Vigra sjukeheim og Norges Landbrukshøgskole.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.